Тайландски масаж на краката

30 мин – 30лв.
60 мин – 50лв.

   

Тайландският масаж на краката е древна лечебна процедура, която има своето заслужено  място в масажното изкуство. Знанията и техниките на този масаж дълго са били държани в тайна и се предавали  от поколенията на  будистките монаси в Кралския дворец на Тайланд.

Съществуват и други области  в човешкото тяло, където в събран вид са проектирани рефлекторни зони – ушните миди, лопатките, областта на гръбначния стълб, но безспорно водещо значение има областта на ходилата. Това е така, защото тази област е с ясна локализация на  зоните и е достатъчно обширна.

THAI рефлексотерапията е съчетание между древните китайски, японски и индийски лечебни изкуства на рефлексология и призната от хилядолетия процедура, която стимулира организма да произвежда дълбоко и уникално чувство за равновесие, спокойствие и благополучие.  Десет големи енергийни линии се движат в рамките на тялото – от върха на главата до стъпалата на краката, където завършват като точки на натиск. Като се стимулират тези точки,  умът и тялото се насърчават да възстановят своя собствен здравословен баланс.

Според теорията на акупресурата и акупунктурата,  всеки крак има 7200 сетивни нервни окончания, които са свързани с вътрешните органи. По тази причина, оказвайки въздействие върху тези окончания чрез натиск се стимулират функциите на вътрешните органи, освобождава се стреса и се подобрява съня, намалява се сковаността и се подобрява гъвкавостта. Масажът на ходилата подобрява настроението, концентрацията и яснотата на ума и оставя чувство на спокойствие.

THAI  масажът на стъпалата е чудесен за уморени крака, за подобряване на кръвообращението и движението на лимфата. При този масаж се използват пръстите, палците, кокалчетата на ръцете и заоблена дървена пръчка с лосион или масло. Това са нежни докосвания, изпълнени с грижа, които ще ви накарат да се почувствате балансирани, енергични и освежени.

Разбира се, както при всяка процедура и при рефлексотерапията има противопоказания, свързани със сериозни здравословни проблеми и опитните ни специалисти  са добре информирани за тях.

THAI  масажът на стъпалата обикновено се прави с напълно облечен пациент, като е добре дрехата да е достатъчно широка и да може да се повдигне над коляното.

Ходилата са важна част от човешкото тяло и грижата за тях, осъществена от нашите опитни специалисти ще ви осигури комфорт и неповторимо усещане за лекота, ще възвърне самочувствието и радостта от живота! Доверете ни се в грижите за своето тяло и се потопете в неповторимата обстановка на ThaimOut! Ние Ви очакваме!

Сподели